keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Synttärinimettömät ystävättärelle

Kevääseen 2015 mennessä olin puhunut ystävättärelleni useaan kertaan, että miten hieno juttu olisi alkaa tehdä itse alushousuja ja ystävättäreni syntymäpäivien lähestyessä päätin pyöräyttää hänelle nimettömät lahjaksi. Tällaiset niistä sitten tuli. (Pahoittelen edelleen kuvien laatua ja vähyyttä, mutta en tullut ottaneeksi paljoa kuvia tehdyistä nimettömistä ennen tätä blogia. Lupaan ottaa enemmän, kun teen seuraavia nimettömiä.)


Minulla oli joululahjanimettömistä jäljellä vielä samaa puuvillatrikoo kukkakangasta ja tiesin ystävättäreni suosivan puuvillaisia alushousuja, joten valinta oli aika selkeä, kun muuta puuvillatrikoota ei ollut. Päädyin punertavan violettiin pitsiin ja lahkeisiin laitoin kerman väristä pitsiä. Laitoin myös kaksi keltaista ruusua, jotka näköjään tulivat taiteellisesti vinoon.

Tällaisessa paketissa nimettömät tulivat.


Ja ettei jää epäselväksi, keneltä lahja on.


Samoilla lämpimillä tein myös itselleni alushousut samasta kankaasta ja niistä tuli tällaiset.


Itselleni laitoin toiseen lahkeeseen punaisen pitsin ja toiseen valkoisen ja yläreunan pitsin jätin kokonaan pois. Huolittelin yläreunan vain siksakilla. Omien alkkareiden pitsien ompelussa muuten huomasin, että vanhan ompelukoneeni siksakin leveys ei näköjään pidä, varsinkin jos ompelee vähän rivakampaan tahtiin. Eli vaikka yritin laittaa siksakin leveydeksi 5, se siitä huolimatta vähitellen (tai oikeastaan melko nopeasti) kapeni minimiin. Kyllä ärsytti. Ystävättäreni alushousuissa päätin käyttää kolmipistosiksakkia, joka piti leveytensä.

Tältä näyttää kämpillä, kun luovuuden hyökyaalto pyyhkäisee ylitseni. Jälkeenpäin säälin kämppiksiä.


Note to myself:

Ystävättäreni alushousuissa tuli tehtyä myös melko aloittelijamainen virhe: Lahkeiden suissa ompelin pitsin myös sisäpuolelta tummalla langalla. Olisi pitänyt vaihtaa puola vaaleaan, niin olisi näyttänyt kivemmalta. Olisi myös pitänyt leikata ylimääräisen kankaat pois sisäpuolen käänteistä, niin olisi tullut kivemman näköinen. No, onneksi se on sisäpuolella.

Tämän isompia vastoinkäymisiä en tällä kertaa oikeastaan kokenut. Vai koinko? To be continued…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti